Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
cebula 2
olej
jajko 10
majonez
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Pieczarki zetrzeć na tarce i wraz z pokrojoną cebula (dwie średniej wielkości)
udusić na oleju, na patelni.
10 jajek ugotować, ostudzić, oskubać skorupki i przekroić na pół. Wyjąć żółtka i w misce wymieszać te żółtka z uduszonymi pieczarkami. Posolić, dodać pieprzu i majonezu (ok. 3 łyżki stołowe). Wymieszać do takiej konsystencji, aby włożyć uzyskaną masę do połówek jajek. Ozdobić na wierzchu majonezem i np. zieloną pietruszką, albo kawałkiem papryki, albo pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.01.2013 00:41
pycha
cooleczka 29.10.2012 19:18
smaczne
calliope 13.01.2012 09:38
pyszne :)
madzialena19 03.11.2011 13:56
smaczne
Rybciia 24.08.2011 23:36
mniam
Neetka90 17.08.2011 11:56
świetnie wyszły! :)
Anna169Hosz 12.06.2011 16:27
Uwielbiam.
misia53 08.06.2011 01:20
jaja zawsze i w kazdej postaci...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak