Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Dzisiaj przygotowałam smaczne, proste w przygotowaniu jajka faszerowane masą przygotowaną z ugotowanych żółtek jaj oraz dodatkowych składników. Tak przygotowane jajka bardzo szybko zniknęły z talerza.

Składniki:

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 7 sztuk
szynka konserwowa 150 gramów
biała część pora 1 sztuka
zielona cebulka 0.5 pęczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
majonez 2 łyżki

Porada

Majonezu dodajemy według swojego uznania. Szynki można skroić mniej lub więcej.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, przekroić na połówki, wyjąć żółtka do miseczki i rozdrobnić widelcem. Szynkę pokroić w drobne małe paseczki lub kostkę. Cebulkę zieloną poszatkować. Por po oczyszczeniu, opłukaniu i osuszeniu pokroić w pół prążki. Wszystkie składniki połączyć z rozgniecionymi żółtkami, doprawić do smaku pieprzem i solą, a następnie wymieszać z majonezem. Tak przygotowaną masą napełniać białka jajek. Podawać jako przekąskę, przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.06.2018 21:23
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak