Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składnik główn

jaja 9 sztuk

Składniki na farsz

szynka 150 gram
ogórek korniszon 2 sztuki
paprka 1 kawałek
por 1 kawałek
siekana natka pieki 3 łżki
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy na pół i wyjmujemy żółtka, które ucieramy z majonezem. Następnie dodajemy drobno posiekaną szynkę, pora ,ogórka ,paprykę i pietruszkę. Doprawiamy do smaku i ucieramy dokładnie. Utartym farszem napełniamy jajka dekorujemy według uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 29.03.2014 16:12
Z pewnością pyszne w smaku jajka,smakowity farsz,wyglądają bardzo apetycznie i z pewnością świetnie smakują.
Wiktoria29 29.03.2014 12:23
ciekawy pomysł na farsz
w mojej kuchni 29.03.2014 11:20
takie jajeczka to lubię
Kuchenka 29.03.2014 10:47
smaczne to!
Mniam 29.03.2014 10:00
Pyszne jajka. Ładnie wyglądają na tym talerzu.
Megg 29.03.2014 08:32
bardzo lubię takie faszerowane jajka, pycha
luna76 29.03.2014 07:55
Faszerowane jajka są przepyszne :)
halina17 28.03.2014 23:07
Lubię faszerowane jajka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak