Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane „zajączki”

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz
marchewka 1
szczypiorek
pieprz 12 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane „zajączki”

Jajka gotujemy na twardo. Pozostawiamy do wystygnięcia i obieramy. Następnie przekrawamy je ostrym nożem na pół, usuwamy żółtka, które rozgniatamy na gładką masę z musztardą, majonezem i przyprawami. Faszerujemy połówki jajek pastą jajeczną. Z marchewki wycinamy uszka, z pieprzu robimy oczy i nosek, a ze szczypiorku wąsy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 09.03.2014 13:46
śliczne są!!
mysza75 28.02.2014 22:35
Jakie cudne zajączki :-)
Milka100 27.02.2014 15:24
ale cudne te zajączki - pycha
Ania84 27.02.2014 15:17
cudne :) i smaczne
patryska76 27.02.2014 14:38
Idealne na Wielkanoc ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak