Jajka czosnkowe z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    4
  • szynka

    2 plaster
  • majonez

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • sos czosnkowy

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez i jogurt wymieszać z mieszanką na sos czosnkowy i odstawić na 10 minut. Jajka obrać, opłukać i przekroić na połówki i wydrążyć do miseczki z sosem żółtka. Szynkę bardzo drobno posiekać i dodać do miseczki z reszta składników. Dodać pieprz do smaku i wymieszać nadzienie rozcierając żółtka. Połówki białek napełniać farszem i układać jajka na talerzu. Podawać np. z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 11.03.2014 07:22
bardzo apetyczne
Barbara13 10.03.2014 14:11
świetny pomysł,muszą być bardzo smaczne :)
Katarzyna/kate1980 09.03.2014 20:30
fajny pomysł na jajka
ZEWA 09.03.2014 14:44
Dziękuję, pomału robię przymiarki na menu świąteczne :)
cukiereczek 09.03.2014 10:40
pięknie wyglądają
treonina 08.03.2014 11:57
super na Święta Wielkanocne!
Magula 08.03.2014 11:35
Bardzo smaczne
sylwia_sl 08.03.2014 11:07
W sam raz na świąteczny stół :)
Ania84 08.03.2014 10:30
prezentują sie idealnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat