Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka a la mimoza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dzisiaj przygotowałam mojej rodzince jajka ugotowane na twardo podane inaczej. Podane na sałacie i pomidorach, obsypane pokruszonymi żółtkami.

Składniki:

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
liście sałaty 6 liści
musztarda 1 łyżeczka
majonez 2 łyżki
natka pietruszki 0.5 pęczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka a la mimoza

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Na talerzu rozłożyć umyte, osuszone liście sałaty, na liściach poukładać plasterki pomidorów, lekko je oprószyć solą i pieprzem. Na pomidorach ułożyć połówki białek. Trzy żółtka odłożyć a resztę rozetrzeć z majonezem, musztardą oraz posiekaną natką pietruszki, dodać sól i pieprz do smaku. Tak przygotowanym farszem napełnić białka jajek. Całość posypać rozkruszonymi żółtkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.07.2018 19:51
Prosto i szybko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak