Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa

5.0
(39)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 500 g
jajko 3
szczypiorek 1 pęczek
ząbek czosnku 1
majonez 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz

Porada

Rewelacyjna, zdrowa śniadaniowa pasta do kanapek na bazie chrupiącego brokułu, ugotowanych na twardo jajek, pachnącego, świeżego szczypiorku i wyrazistego, aromatycznego czosnku to moja propozycja smarowidła własnej roboty.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa

Kroki postępowania

1
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić i rozgnieść widelcem.
Krok 1 - Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa foto
2
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek i czosnek drobno posiekać.
Krok 2 - Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa foto
3
Wszystkie składniki pasty przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki.
Krok 3 - Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.09.2016 09:40
smaczna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak