Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczniczka z kiełbaską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska 1 laska
cebula
jajko 7
szczypiorek
pomidorki koktajlowe
Kucharek przyprawa do potraw
masło do smażenia
sałata lodowa

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczniczka z kiełbaską

Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzane masło żeby się zeszkliła, w międzyczasie kroimy kiełbasę 'na cztery', dorzucamy ją do cebulki. Jajka rozbijamy do miseczki, roztrzepujemy widelcem doprawiamy kucharkiem, pieprzem i ziołami, następnie wylewamy na patelnię energicznie co jakiś czas mieszamy.
Siekamy szczypiorek, na talerzu układamy sałatę, pomidorki koktajlowe i nieposiekany szczypiorek według własnego uznania:)
Kiedy jajka się zetną, nakładamy jajecznicę na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Świetnie smakuje np. z zapiekanymi bułeczkami z masłem czosnkowym.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 14.11.2013 23:49
idealne śniadanie
Sylwia26 14.11.2013 20:41
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak