Jajeczniczka z kiełbaską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa wiejska

    1 laska
  • cebula

  • jajka

    7
  • szczypiorek

  • pomidorki koktajlowe

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • masło do smażenia

  • sałata lodowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzane masło żeby się zeszkliła, w międzyczasie kroimy kiełbasę 'na cztery', dorzucamy ją do cebulki. Jajka rozbijamy do miseczki, roztrzepujemy widelcem doprawiamy kucharkiem, pieprzem i ziołami, następnie wylewamy na patelnię energicznie co jakiś czas mieszamy.
Siekamy szczypiorek, na talerzu układamy sałatę, pomidorki koktajlowe i nieposiekany szczypiorek według własnego uznania:)
Kiedy jajka się zetną, nakładamy jajecznicę na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Świetnie smakuje np. z zapiekanymi bułeczkami z masłem czosnkowym.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 14.11.2013 23:49
idealne śniadanie
Sylwia26 14.11.2013 20:41
ale pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat