Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajeczniczka pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1/2 szt
pomidor 1 szt
kiełbasa śląska 1 szt
jaja 3 szt
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: jajeczniczka pomidorowa

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć talarki kiełbasy, następnie dodać cebulę i podsmażyć do miękkości. Pomidora pokroić w dość cienkie plasterki i dodać na patelnię, chwilę wszystko podsmażyć. Jaja wybić do miseczki, doprawić solą i pieprzem i wylać je na patelnię. Smażyć mieszając do ścięcia się jaj. Podawać z pomidorem i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.01.2014 21:30
pyszna jajecznica
kuklik 06.09.2013 22:03
synka specjalność
owca441 02.09.2013 20:57
poranne pyszności
Alex_M 20.08.2013 11:50
bardzo dobra!! :)
Kuchenka 18.08.2013 20:48
też robię podobną, bo zdecydowanie wolę spieczoną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak