Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica ze szpinakiem w ciescie francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
szpinak mrożony 5 łyzek
sól szczypta
ser ementaler 4 łyzki
śmietana 12% 3 łyzki
ziemniaki ugotowane 2
pietruszka zielona 1 łyzka
ciasto francuskie 1
boczek 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica ze szpinakiem w ciescie francuskim

Okrągła forme smarujemy tłuszczem lub wyscielamy pergaminem na to kładziemy ciasto francuskie. Do osobnej miski wbijamy jajka troche je ubijamy razem ze smietana a nastepnie dodajemy ser.szpinak,pietruszke,ziemniaki ugotowane i pokrojone w kosteczki,boczek pokrojony,pieprz.Wszystko mieszamy i wlewamy do formy z ciasetm francuskim.pieczemy w 180 stopniach około 40 min.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak