JAJECZNICA ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1 GARŚĆ
  • jajka

    4 SZTUKA
  • pomidory

    1 SZTUKA
  • szczypiorek

    1 GARŚĆ
  • sól

    DO SMAKU
  • pieprz

    DO SMAKU
  • oliwa

    1 ŁYŻKA
  • masło

    1 ŁYŻKA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parzymy pomidora i obieramy ze skórki. Następnie kroimy go w dużą kostkę. Dokładnie myjemy szpinak, suszymy i kroimy dosyć grubo.
Rozgrzewamy oliwę na patelni i dokładamy łyżkę masła.
Po chwili wrzucamy pomidora i szpinak. Dusimy do momentu zmniękczenia warzyw. Gdy woda z warzyw już wyparuje, wbijamy jajka. Lekko mieszamy i solimy, pieprzymy do smaku. Na koniec dodajemy szczypiorek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 09.07.2016 09:09
urozmaicona jejecznica
zuzanna_z 09.03.2012 12:17
smaczne
Iwona56 30.01.2011 19:27
porządna jajecznica
m1monika 08.11.2010 15:56
musi być pyszna :-)
ben-ka 31.10.2010 21:36
Jejku ale narobiłaś mi apetytu...idę do kuchni coś zjeść!!!!!
Małgorzata113 10.09.2010 10:53
pewnie smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat