Jajecznica ze swojską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • olej

    2 lyżki
  • cebula

    1 szt
  • kiełbasa swojska

    10 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i wrzucamy na niego uprzednio pokrojona w drobna kostkę cebulkę. Cebulka musi się zeszklić. Następnie na patelnie wrzucamy drobno pokrojona kiełbaskę i razem dalej podsmażamy. Wbijamy jaja i dodajemy przyprawy. Mieszamy jajka łyżką az się zetną. Przekładamy na talerz.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 17.12.2013 07:33
Lubię taką;)
Zdzisław 17.12.2013 04:27
dla mnie smaczna potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat