Jajecznica ze świeżymi maślakami

Jajecznica ze świeżymi maślakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • grzyby świeże

    maślaki 15 szt
  • masło

    75 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy masło na patelni. Osuszone i obrane maślaki wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy grzyby około 10 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Wybijamy jajka do kubka i energicznie roztrzepujemy. Dolewamy na patelnię i dodajemy odrobinę soli ponieważ już dużo soli zawierają grzyby. Mieszamy i smażymy całość około 6-7 minut aż jajka się zetną. Doprawiamy na koniec czarnym pieprzem. Podajemy opcjonalnie z chlebem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 05.10.2015 13:31
Pycha :-) ja wczoraj z opieńkami robiłam ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat