Jajecznica ze smardzami.

Jajecznica ze smardzami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smardze

    25 dkg
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • masło lub margaryna

    1/6 kostki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajka

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smardze opłukać z piasku, pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną margarynę lub masło. Dusić ok kwadrans. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojony cienki szczypiorek i wbijać jajka. Stale mieszając trzymać całość na ogniu, aż jajecznica nabierze odpowiedniej konsystencji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat