Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze smardzami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smardze 25 dkg
Szczypiorek cienki 1 pęczek
masło lub margaryna 1/6 kostki
sól i pieprz do smaku
jajko 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze smardzami.

Smardze opłukać z piasku, pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną margarynę lub masło. Dusić ok kwadrans. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojony cienki szczypiorek i wbijać jajka. Stale mieszając trzymać całość na ogniu, aż jajecznica nabierze odpowiedniej konsystencji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak