Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
3 sztuki -
ziemniaki
2 sztuki -
parówka
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Jajecznica z ziemniakami i parówkami
- 3 jajka
- łyżka śmietany
- 2 gotowane ziemniaki
- parówka
- łyżeczka masła
- sól, słodka papryka w proszku
Wykonanie:
Ziemniaki pokroić na kawałki, parówkę w plasterki. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i papryką.
Masło rozgrzać, dodać ziemniaki i parówkę, smażyć 2 min. Wlać masę jajeczną, smażyć mieszając, aż się zetnie.
Komentarze (1)