Jajecznica z ziemniakami i parówkami

Jajecznica z ziemniakami i parówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • parówka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
- 3 jajka
- łyżka śmietany
- 2 gotowane ziemniaki
- parówka
- łyżeczka masła
- sól, słodka papryka w proszku

Wykonanie:
Ziemniaki pokroić na kawałki, parówkę w plasterki. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i papryką.
Masło rozgrzać, dodać ziemniaki i parówkę, smażyć 2 min. Wlać masę jajeczną, smażyć mieszając, aż się zetnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 12.01.2014 12:31
Pyszności;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat