jajecznica z zielonkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielonki mrożone

    30 dag
  • boczek parzony

    10 dag
  • cebula

    1 szt.
  • mleko

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jajko

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oliwie, dodać zielonki dusić aż woda odparuje, wsypać drobno pokrojona cebulę i smażyć. Jajka wymieszać z mlekiem i wlać do smażonki, trzymać na małym ogniu aż sie lekko zetnie. Doprawić sola i pieprzem. Podawać z pieczywem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bejciu24 12.02.2011 18:50
z zielonkami nie jadłem
Jolanta_P-S 12.02.2011 10:19
jest pycha, dzisiaj była kłótnia w domu, która lepsza z kurkami, czy z zielonkami, stwierdzam, że jednak ta
Małgorzata113 12.02.2011 10:11
świetny przepis
Sylwia88 12.02.2011 09:59
moze byc pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat