Jajecznica z wieprzowiną i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    100 g
  • jajka

    6 szt
  • oliwa

  • pieczarki

    kilka szt
  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • chili

  • oregano

  • boćwina

  • ogórek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę kroimy w drobne skwarki i podsmażamy na patelni.

A tym czasie pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy z mięsem. Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy z przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wylewamy na patelnię.

Dodajemy boćwinę posiekaną bardzo drobno. Smażymy aż jajecznica się zetnie. Podajemy z ogórkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 24.05.2016 16:27
bardzo dobry pomysł!
krokus 23.05.2016 21:49
takiej jeszcze nie jadłam ;)
Futka 23.05.2016 14:54
Smaczna i pożywna jajecznica. Śniadanie idealne :D
w mojej kuchni 23.05.2016 14:41
same pyszności do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat