Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z wędzonym łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 szt
masło 2 łyżki
cebula biała 1/2 szt
łosoś wędzony 10 dag
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z wędzonym łososiem

Białą cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, łososia rwiemy na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno siekamy. Jajka wbijamy do miseczki i mieszamy z solą oraz czarnym mielonym pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną cebulkę, a gdy się zeszkli łososia. Gdy ryba nabierze lekko różowej barwy wlewamy jajka i smażymy chwilkę. Po zdjęciu z ognia dodajemy posiekany szczypiorek. Podajemy z świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.07.2014 14:41
pysznie jest u Ciebie :-)
agnieszka214 24.07.2014 16:28
musi byc naprawde smaczna
Kuchenka 24.07.2014 15:33
apetyczne :)
Gracer 24.07.2014 15:15
taka jajecznica musi być super
adelajda 24.07.2014 13:45
Takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak