Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z wędzonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
łosoś wędzony 50 gram
masło 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z wędzonym łososiem

ajka wibijamy do miseczki i rozkłócamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy jajka i szczyptę soli (oszczędnie, bo łosoś jest dosyć słony). Smażymy na malym ogniu, aż jajka się zetną, dodajemy pokrojonego na male kawałki łososia i posiekany drobno szczypiorek. Doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak