Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z salami, żółtym serem i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
salami 5 plasterków
cebula 1 sztuka
ser żółty 5 dag
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Jajecznica najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z salami, żółtym serem i cebulką

Na patelni rozgrzewamy masło. Następnie kroimy w kostkę salami oraz cebulę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem. Przykrywamy i dusimy 5 minut.
Do miski wbijamy jajka i mieszamy białka z żółtkami by powstała jednolita masa. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę żółty ser i przyprawy - czosnek, sól oraz czosnek. Dokładnie mieszamy.
Na patelnię z cebulką i salami przelewamy masę z miseczki i mieszamy składniki. Smażymy do uzyskania porządanej konsystencji, ciągle mieszając, by jajecznica nie przywarła do patelni.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 27.10.2014 13:18
Jajecznica fajna, ale te talerzyki! Uwielbiam je! Z ikei?
Czyki 27.10.2014 12:01
Bardzo chętnie się poczęstuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak