Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z salami i czerwoną cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
sos sojowy 3 łyżki
olej 1 łyżka
salami 5 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z salami i czerwoną cebulką

Kroki postępowania

1
Czerwoną cebulę kroimy kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Jajecznica z salami i czerwoną cebulką foto
2
Jajka rozbijamy z sosem sojowym.
Krok 2 - Jajecznica z salami i czerwoną cebulką foto
3
Salami kroimy w plasterki, a następnie w kosteczkę. Do rumieniącej się cebuli dodajemy pokrojone salami. Gdy zacznie puszczać tłuszcz wlewamy jajka.
Krok 3 - Jajecznica z salami i czerwoną cebulką foto
4
Zwiększam ogień. Nieustannie mieszamy smażąc do momentu ścięcia się białka. Smacznego.
Krok 4 - Jajecznica z salami i czerwoną cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 03.01.2014 20:17
świetny przepis
aginaa 03.01.2014 17:09
pyszne danie
Magula 03.01.2014 08:26
Lubię oryginalne dodatki do jajecznicy.
Zdzisław 03.01.2014 07:32
dla mnie smaczna potrawa na talerzu
Sroczka 02.01.2014 23:06
Taką jajecznicę to bym zjadła.
Róża1 02.01.2014 22:03
ciekawy pomysł!! , też jeszcze nie jadłam takiej!!
SylwiaMagdaSabin 02.01.2014 22:02
Z salami nie jadłam nigdy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak