Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
mleko 150 ml
sól do smaku
salami 50 g
masło 1 łyżka
szczypiorek 4 łyżki
pieprz do smaku
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z salami

1. Jajka, mleko i wodę mineralną roztrzepać starannie w miseczce, dodać sól i pieprz. Salami pokroić w kostkę.
2. Masło roztopić na dużej patelni. Wlać masę z jajek, a gdy zacznie się ścinać, posypać salami. Jajecznicę smażyć na małym ogniu, a następnie ostrożnie przełożyć na talerz.
3. Posypać szczypiorkiem i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak