Jajecznica z salami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 sztuk
  • mleko

    150 ml
  • sól

    do smaku
  • salami

    50 g
  • masło

    1 łyżka
  • szczypiorek

    4 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • woda

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka, mleko i wodę mineralną roztrzepać starannie w miseczce, dodać sól i pieprz. Salami pokroić w kostkę.
2. Masło roztopić na dużej patelni. Wlać masę z jajek, a gdy zacznie się ścinać, posypać salami. Jajecznicę smażyć na małym ogniu, a następnie ostrożnie przełożyć na talerz.
3. Posypać szczypiorkiem i od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat