Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczypiorek 1/3 pęczka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 mała sztuka
rzodkiewka 1/2 pęczka
jajko 3 sztuki
masło 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z rzodkiewką i szczypiorkiem

Warzywa umyć i osuszyć. Rzodkiewki sprawić. Cebuli dymki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulki. Następnie dodać pokrojona w dużą kostkę rzodkiewkę i także delikatnie ją zeszklić. Wbić jajka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem oraz świeżo mielonymi płatkami chili. Dodać drobno posiekany szczypiorek. Smażyć do ulubionego stopnia ścięcia jajek. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.09.2014 09:25
apetyczna, smaczna , zdrowa
as28 29.09.2014 20:21
jeszcze nie jadłam jajecznicy z rzodkiewką - ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak