Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z rydzami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 200 g
jajko 6 szt
masło 1 łyżka
cebula czerwona 1/2 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z rydzami

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości. Rydze czyścimy kroimy w paski, malutkie można dać w całości. Dodajemy do cebuli i podsmażamy 5 min. Wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy, gdy jajko się zetnie zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerzyk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 29.10.2015 19:38
bardzo smaczne
halina17 29.10.2015 19:12
Dobra jajecznica.
pestka 29.10.2015 17:22
pyszne śniadanie
adelajda 29.10.2015 15:22
Po proszę o porcyjkę :)
Ewa Wojtaszko 29.10.2015 14:21
smaczne śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak