Jajecznica z rydzami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    200 g
  • jajko

    6 szt
  • masło

    1 łyżka
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości. Rydze czyścimy kroimy w paski, malutkie można dać w całości. Dodajemy do cebuli i podsmażamy 5 min. Wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy, gdy jajko się zetnie zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerzyk.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 29.10.2015 19:38
bardzo smaczne
halina17 29.10.2015 19:12
Dobra jajecznica.
pestka 29.10.2015 17:22
pyszne śniadanie
adelajda 29.10.2015 15:22
Po proszę o porcyjkę :)
Ewa Wojtaszko 29.10.2015 14:21
smaczne śniadanko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat