Jajecznica z rydzami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    3 szt
  • sól i pieprz

  • szczypiorek

  • śmietana kremówka

    1 łyżka
  • boczek

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry boczku wysmażamy na patelni z obu stron, odkładamy na talerz. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, rydze w paski i dusimy na tłuszczu wytopionym z boczku, solimy aby puściły sok, całość dusimy do odparowania, wbijamy 3 jajka wymieszane ze śmietaną, mieszamy, ja nie lubię mocno ściętej jajecznicy, więc robimy to wg uznania. Dodajemy szczypiorek, doprawiamy pieprzem i przekładamy na talerz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
M. Monroe 06.01.2013 15:24
wspomnienie grzybobrania ... ')
Jolanta_P-S 19.09.2012 15:46
U nas już się pojawiły:)
pacpaw 18.09.2012 21:15
coś wspaniałego. Nie pamięta kiedy ostatni raz jadłem rydze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat