Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z rydzami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 4 szt
cebula 1 szt
jajko 3 szt
sól i pieprz
szczypiorek
śmietana kremówka 1 łyżka
boczek 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z rydzami

Plastry boczku wysmażamy na patelni z obu stron, odkładamy na talerz. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, rydze w paski i dusimy na tłuszczu wytopionym z boczku, solimy aby puściły sok, całość dusimy do odparowania, wbijamy 3 jajka wymieszane ze śmietaną, mieszamy, ja nie lubię mocno ściętej jajecznicy, więc robimy to wg uznania. Dodajemy szczypiorek, doprawiamy pieprzem i przekładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 06.01.2013 15:24
wspomnienie grzybobrania ... ')
Jolanta_P-S 19.09.2012 15:46
U nas już się pojawiły:)
pacpaw 18.09.2012 21:15
coś wspaniałego. Nie pamięta kiedy ostatni raz jadłem rydze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak