Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z rukolą, oliwkami i suszonymi pomidorami

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 duże
rukola garść
oliwki czarne Smak kilka sztuk
pomidory suszone w zalewie 2-3 sztuki
cebula czerwona 1 mała
masło klarowane 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z rukolą, oliwkami i suszonymi pomidorami

Na patelni rozgrzać masło. Cebulę pokroić w plastry i wrzucić na tłuszcz, lekko podrumienić. Wbić jajka (można je przedtem wymieszać w miseczce), dodać pokrojone pomidory i oliwki. Smażyć mieszając wg gustu, ja lubię mocno wysmażoną. Na końcu przed podaniem wymieszać z rukolą. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 05.10.2013 18:17
swietny pomysl
Wafelek2601 02.10.2013 11:45
Ciekawe połączenie
Krystyna32 16.09.2013 07:14
apetycznie wygląda
ssylwiaa 03.08.2013 18:29
taka wersja jajecznicy mi się podoba ;)
Alex_M 03.08.2013 16:17
ja bym rukole wrzuciła na kanapkę do zagryzania, ale jajecznice taka baaaardzo lubię ;)
caralajna 03.08.2013 14:50
omlet na pewno byłby bardziej efektowny, ale w te upały mi się nie chciało :)
Sylwia26 03.08.2013 11:23
ślinka leci:)
sanielcia 03.08.2013 10:43
bardzo fajne, pierwszy raz widzę takie połączenie
adelajda 03.08.2013 10:16
smaczne musiało być
wedith1 03.08.2013 10:11
Fajna i na pewno smaczna :)
Paolcia 03.08.2013 09:49
apetycznie wygląda :0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak