Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami na cebuli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cebula 3 szt
pomidor 2 szt
margaryna 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami na cebuli

Cebule obieramy z łupinek i kroimy w piórka. Wrzucamy na roztopioną na patelni margarynę. Przyprawiamy solą i smażymy pod przykryciem, aż będzie miękka.

Pomidory obieramy ze skórek i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do miękkiej cebuli i smażymy przez 3 minuty, co chwilę mieszając.

Następnie ostrożnie wbijamy jajka, żeby żółtko nie rozbiło się. Przyprawiamy pieprzem i smażymy do momentu, aż białko zetnie się (co chwilę je mieszamy).

Na końcu przekłuwamy żółtka i energicznie całość mieszamy . Smażymy do pożądanej konsystencji jajecznicy.

Podajemy jeszcze gorącą ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.10.2015 19:15
Moja ulubiona idealna na sobotnie śniadanie:)
gosia1988 20.10.2015 18:10
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak