Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
masło 1 łyżka
pomidor malinowy 1 szt
śmietana 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami

Pomidora należy umyć, wykroić 'szypułkę' i pokroić na drobną kostkę (można sparzyć i obrać jeśli komuś przeszkadzają skórki).
Na patelni roztopić masło, wbić jajka, posolić i dosypać bazylię. Po chwili dodać śmietanę i delikatnie wymieszać rozbijając żółtka. Wrzucić pomidory i delikatnie mieszać aż jajka w całości się zetną.
Podawać na ciepło.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 02.02.2013 22:52
smaczna :)
Ewelina47 02.02.2013 22:17
szybko smacznie
kokoszka
kokoszka 02.02.2013 22:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak