Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 8 dag
pomidor 2 szt
jaja 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami

Pomidory obrać ze skóry, pokrajać w ósemki, włożyć na stopiony, drobno pokrajany boczek i podsmażyć do mocnego podgrzania pomidorów. Umyte jaja wybić do miseczki i rozmieszać, aby białko połączyło się z żółtkiem. Masę jajeczną wlać na pomidory i mieszając ogrzewając do chwili ścięcia. Podać jajecznicę posypaną zieleniną. Jajecznica z pomidorami może być smaczna także na maśle, ale najsmaczniejsze jest wędzonym boczku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 17.03.2013 11:22
lubię jajecznice
Wafelek2601 02.02.2013 10:38
Też taką robię, jest pyszna
Jodaj 03.10.2012 10:59
pyszne :)
Dorian 08.09.2012 23:32
super
melonik 08.07.2012 07:26
pycha
melonik 08.07.2012 07:26
pycha
Katarzyna56 18.05.2012 11:18
uwielbiam
Joanna108
Joanna108 01.05.2012 17:12
mniam
marzenciak1985 05.03.2012 10:52
uwielbiam pomidory:D
melonik 16.02.2012 07:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak