Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z polędwicą na grzankach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
chleb żytni 4 szt
polędwica sopocka 4 plastrów
sól, pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z polędwicą na grzankach

Polędwicę pokroić w małą kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oliwy. Do szklanki wbić 4 jajka, dodać przestudzoną polędwicę, dokładnie wymieszać. Z 4 kromek chleba wykroić miąższ, z jednej strony podsmażyć na 1 łyżce oliwy, odwrócić do środka wlać masę jajeczną z polędwicą, smażyć na małym ogniu, gdy spód sie podsmaży, na 1/2 minuty wstawić do mikrofalówki, wyjąć doprawić sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radek305
radek305 20.02.2012 21:36
smakowite
ZEWA 17.09.2011 18:53
szybko i smacznie
Janek1 21.06.2011 18:23
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak