Jajecznica z podgrzybkami i cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    20 dkg świeżych
  • cebula

    1 mała
  • jajko

    3-4 szt
  • masło

    1,5 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajecznica z podgrzybkami i cebulką foto
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania jajecznicy. Grzyby dokładnie obieramy i myjemy. Kroimy grzyby na drobne kawałki i przekładamy do rondelka. Dodajmy masło oraz drobno posiekaną cebulkę. Smażymy całość na małym ogniu około 10-15 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 2 - Jajecznica z podgrzybkami i cebulką foto
Jajka wybijamy do miseczki. Wlewamy jajka do podsmażonych grzybów i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Chwilę mieszamy aby jajka z grzybami się ścięły.
Krok 3 - Jajecznica z podgrzybkami i cebulką foto
Gotową jajecznicę wykładamy na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 29.01.2014 11:28
bardzo dobra
alaaa 06.01.2014 16:45
pyszne śniadanko
Seba 09.12.2013 08:36
musi być smaczna jak są takie dodatki
EmciaPichci 29.07.2013 16:58
oj tak! wspaniała jajecznica :)
adelajda 08.07.2013 14:19
czasami robię, bardzo lubię
dorotka0000025 07.05.2013 11:29
na pewno pyszna
RenataZ-et 11.11.2012 09:53
smakowita propozycja
caralajna 11.11.2012 07:24
pyszna
kate.500 07.11.2012 09:45
pyszna
olkaaa 04.11.2012 11:12
po prostu pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat