Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJECZNICA Z PIECZARKAMI, SZPINAKIEM I PASSATĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
szpinak świeży 2 garście
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżeczka
pieczarki 4 sztuki
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: JAJECZNICA Z PIECZARKAMI, SZPINAKIEM I PASSATĄ

Pieczarki i szpinak (bez ogonków) myjemy w zimnej wodze, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek obieramy,przeciskamy. Rozgrzewamy patelnię, warzywa podsmażamy na masełku i oliwie, dodajemy czosnek, a po 1-2 minutach dolewamy ok. 4 łyżki passaty z kartonika (przecier pomidorowy).
Wszystko przez chwilę dusimy, tak by sos się zredukował.
Wbijamy jajka, mieszamy aż do ścięcia i gotowe.
Ps. Ciekawskiego kota do przepisu dodaję gratis ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak