Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami i cebulą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
pieczarki 3 szt
cebula 1/2 szt
masło 1 łyżka
czosnek ząbki 1 ząbek
sól
pieprz
kiełki brokuła

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami i cebulą

Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w ćwierćplasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę i smażyć, aż lekko się zeszkli. Następnie dodać pieczarki oraz czosnek i dusić przez kilka minut. Wbić na patelnię jajka i usmażyć jajecznicę. Przyprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe danie posypać kiełkami.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 18.02.2017 18:19
dobry pomysł
tobi1989 18.02.2017 12:39
Bardzo lubię :)
olkaaa 18.02.2017 11:52
bardzo fajna
Małgorzata92 18.02.2017 10:17
Pyszności :)
Madzai 18.02.2017 09:57
Wygląda pysznie :-)
Renata9 18.02.2017 09:55
Bardzo smaczne śniadanko :-)
Agnieszka-87-25 18.02.2017 08:06
smaczna jest
MonikaW 18.02.2017 07:50
pyszne sniadanie
Babeczka35 18.02.2017 07:23
Idealna na śniadanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak