Jajecznica z orzechami nerkowca i pinii

Jajecznica z orzechami nerkowca i pinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    4 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • szynka wędzona

  • orzechy nerkowca

  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę pokroić w kosteczkę, smażyć na łyżce oliwy. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę. Dodać orzechy. Do naczynia wbić jajka. Jajka wlać na patelnię. Przyprawić pieprzem. Mieszać od czasu do czasu. Pod koniec smażenia dodać ser żółty starty na grubych oczkach lub pokrojonego w drobną kosteczkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

23.02.2013 07:30
świetna, sycąca

iwona332

07.04.2011 11:18
super

Małgorzata113

24.11.2010 08:13
zapewne smaczna

Misiabe

24.11.2010 01:04
Ciekawy przepis. Chyba wypróbuje ze zwykłej ciekawości :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat