Jajecznica z leśnymi grzybami

Jajecznica z leśnymi grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    5 szt
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    4 szt
  • smalec

    1 łyzka
  • sól i pieprz

  • masło

    1 łyzka
  • zielona cebulka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na roztopionym maśle ze smalcem podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki, po czym dodajemy do cebuli. Gdy zmiękną grzyby i odparuje większość wody z patelni wbijamy jajka. Doprawiamy całość solą i pieprzem i mieszamy. Smażymy aż do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy. Zieloną cebulkę drobno siekamy i posypujemy z wierzchu przygotowana jajecznicę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paula99926

31.01.2015 21:40
uwielbiam takie jajeczka

Wacław

28.12.2014 10:24
pyszna kolacja :-)

Konczi

28.12.2014 09:23
bardzo smaczna jajecznica

dollce

28.12.2014 00:09
fajne połączenie

Megg

27.12.2014 20:53
pożywne śniadańko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat