Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z leśnymi grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 5 szt
cebula 1 szt
jajko 4 szt
smalec 1 łyzka
sól i pieprz
masło 1 łyzka
zielona cebulka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z leśnymi grzybami

Na roztopionym maśle ze smalcem podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki, po czym dodajemy do cebuli. Gdy zmiękną grzyby i odparuje większość wody z patelni wbijamy jajka. Doprawiamy całość solą i pieprzem i mieszamy. Smażymy aż do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy. Zieloną cebulkę drobno siekamy i posypujemy z wierzchu przygotowana jajecznicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 31.01.2015 21:40
uwielbiam takie jajeczka
Wacław 28.12.2014 10:24
pyszna kolacja :-)
Konczi 28.12.2014 09:23
bardzo smaczna jajecznica
dollce 28.12.2014 00:09
fajne połączenie
Megg 27.12.2014 20:53
pożywne śniadańko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak