Jajecznica z kurkami na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg świeżych kurek

    30
  • jajek

    4-6
  • nieduża cebulka

    1
  • łyżki masła

    3
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki dokładnie oczyścić, wypłukać i osączyć. Większe pokroić na kawałki, mniejsze można zostawić w całości. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulkę a kiedy się zeszkli wrzucić grzyby i smażyć na silnym ogniu kilka minut. Wbić jajka i oprószyć całość solą oraz pieprzem. Smażyć mieszając do uzyskania ulubionej konsystencji. Podawać z ciemnym pieczywem albo bułką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 31.01.2014 20:24
ale Mama na pewno Cię nauczyła więc wiesz jak zrobić dobrą jajecznicę:)
Basia03 30.01.2014 07:19
taką czasem jadam u mamy :) a teraz jak mieszkam daleko to sama takie pyszności muszę robić :)
pawelek180844 22.05.2012 20:09
bardzo ciekawe
Agnik 01.10.2011 21:31
mniam
eli_555 13.08.2011 22:49
pychotka
FAFIK 30.01.2011 17:54
Pyszny przepis
ben-ka 01.10.2010 09:50
moja rodzina uwielbia taką jajecznicę i dobrze,że kurek w tym roku było dużo:)
agnieszka189 16.07.2010 11:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat