Jajecznica z kurkami na boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    60 dag
  • śmietana

    1/2 szkl
  • boczek

    20 dag
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • jajko

    6 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Grzyby oczyścić, umyć, większe przekroić. Na wytworzonym tłuszczu smażyć kurki ok. 20min, na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Jajka ubić, doprawić. Dodać śmietanę, mąkę, posiekany szczypior oraz boczek. Wymieszać, wylać na grzyby, smażyć, aż jajka się zetną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 20.08.2013 17:35
lubimy grzybki więc to jajecznica dla mojej rodzinki
Ewelina45 01.08.2013 11:46
Apetycznie wygląda :)
Iwusia 02.07.2013 23:27
idealna dla miłośników grzybków
IZABELA29 06.03.2013 09:13
smaczne śniadanko
Renia1 12.04.2012 18:28
swietnie wyglada!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat