Jajecznica z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kurki blanszowane

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozgrzać na patelni, wrzucić obgotowane kurki ( mogą być surowe ) i podsmażyć.
Jajka wybić do miseczki, dodać sól i pieprz do smaku i wymieszać.
Wlać na patelnię i smażyć od czasu do czasu mieszając do momentu ścięcia się jajek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 13.05.2012 21:22
Uwielbiam taką jajecznicę!
kriso 02.12.2011 21:37
apetyczne
bami 01.04.2011 14:18
Bardzo lubię :)
Emilia22 06.10.2010 08:53
na śniadanko w sam raz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat