Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 20 dag
jajko 4 szt
cebula 1
margaryna do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kurkami

Kurki namoczyć w zimnej wodzie przez kilkanaście minut, a następnie dokładnie umyć i osączyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni roztopić margarynę i podsmażyć cebulkę. Dodać kurki i smażyć kilka minut. Wbić do kurek jajka i najpierw rozmieszać białka, a później żółtka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 04.03.2014 19:00
nigdy takiej nie jadlam
berys18 06.01.2014 10:28
świetna jajecznica
Pani Domu 03.01.2014 16:58
a ja mam zamrożone:)
Wacław 03.01.2014 16:54
pycha,szkoda że nie mam swieżych kurek :-)
Rycerz
Rycerz 30.12.2013 20:49
Ciekawe połączenie.
Ivonne 30.12.2013 19:57
Oj zjadłabym!
Konczi 30.12.2013 19:55
ale smaczki!!
Marlenka.S 30.12.2013 19:13
bardzo ładnie wygląda
Romanowka 30.12.2013 19:08
Śniadanie doskonałe, pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak