Jajecznica z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    garść
  • cebula

    1
  • jaja

    2
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki umyć i oczyścić. Większe pokroić na mniejsze części.

Cebulę drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnie z rozpuszczonym masłem. Smażyć przez kilka minut, po czym dodać kurki. Podsmażać jeszcze przez 5 minut.

Jajka rozmącić w misce z solą i pieprzem. Dodać do kurek i cebuli. Smażyć do ścięcia jajek.

Podawać posypaną szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
restauracjadomowa 05.10.2012 15:37
narobiłaś mi apetytu tymi kureczkami, że moje kubki smakowe szaleją:))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat