Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kulkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko szt
mięso mielone 1 garść spora
cebula 1 łyżka pokrojonej
pomidor 2 szt średnie
cebula 1/2 szt
zielenina
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kulkami

Do mięsa mielonego dodajemy łyżkę pokrojonej cebuli i doprawiamy do smaku. Dzielimy na małe kuleczki, lekko spłaszczamy i na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotleciki, kroimy pozostałą cebulę i dorzucamy do kotlecików. Dodajemy też pokrojonego pomidora. Przesmażamy.
Jajka wybijamy do miseczki, dodajemy pokrojoną zieleninę. Wylewamy na kotleciki, oprószamy solą i pieprzem.

Mieszamy i smażymy do ulubionego ścięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 21.02.2017 08:21
Pyszne i kuszące;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak