Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z krewetkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4-5 sztuk
cebula biała 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ogórek zielony 1 krótki
krewetki duże 8-9 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z krewetkami

Kroki postępowania

1

Zamrożone krewetki zalewamy wrzątkiem, aby oderwać im "ogonki" przyczepione do chitynowego pancerza.

Krok 1 - Jajecznica z krewetkami foto
2

Obrane już krewetki, wrzucamy na patelnię. Smażymy na małym ogniu na maśle. Cebulę obieramy, siekamy i dodajemy do krewetek. Jak już krewetki będą miękkie, wbijamy jajka, solimy i pieprzymy.

Krok 2 - Jajecznica z krewetkami foto
3
Gotową jajecznicę z krewetkami możemy jeść z ogórkiem świeżym zielonym. Smacznego:)
Krok 3 - Jajecznica z krewetkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 17.04.2013 19:07
z krewetkami jeszcze nie jadłam:)
Gracer 17.04.2013 19:03
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak