Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
jasnozielona część pora 2 dkg
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
krewetki koktajlowe 20 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z krewetkami

Krewetki rozmrozić, wrzucić na rozgrzaną teflonową patelnię, smażyć przez 5 minut. Odlać powstały sos. Jajka rozkłócić z solą i pieprzem, wlać do krewetek i ciągle mieszając smażyć do uzyskania pożądanego stopnia ścięcia jajek. Posypać czosnkiem niedźwiedzim oraz pokrojonym w krążki porem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak