Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z kiełbaską, pomidorkiem i ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
pomidor 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
kiełbasa podwawelska 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z kiełbaską, pomidorkiem i ogórkiem

Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. W trakcie smażenia kroimy umytego pomidorka i ogórka w kosteczkę. Gdy kiełbaska się podsmaży, osączamy ją z nadmiaru tłuszczu, wycieramy też patelnię ręcznikiem kuchennym i na suchą patelnię wkładamy osączoną kiełbaskę. Wbijamy 6 jajek i na wolnym ogniu mieszamy do ścięcia jajek. Pod koniec wrzucamy skrojonego ogórka i pomidorka. Wszystko razem mieszamy i króciutko podduszamy.

Nie dodaję soli, bo w kiełbasce jest jej zazwyczaj aż nadto. Jeśli jednak ktoś uzna, że jest zbyt mało doprawiona, można doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 04.09.2012 09:04
Dobre :)
rybka 31.08.2012 15:27
mniam mniam!
Rafał10 31.08.2012 13:56
cudowny! trafiasz w moj gust :)
Agnieszka91 31.08.2012 13:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak