Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kiełbasą, warzywami i tostem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
kiełbasa zwyczajna 30 dag
masło roślinne 3 łyżki
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
marchewka 3 sztuki
sól do smaku
chleb tostowy 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kiełbasą, warzywami i tostem

Do garnka wlewamy wodę, lekko ją soli. Do czasu jej zagotowania obieramy marchewkę i kroimy ją w kostkę. Do gotującej się wody dodajemy pokrojoną marchew. Po około 15minutach dodajemy groszek i kukurydzę z której wcześniej odlewamy zalewę. Całość chwilkę gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Odcedzamy na durszlaku. Na patelni rozgrzewamy masło. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Jaja rozbijamy z odrobiną soli i pieprzu. Wlewamy na patelni. Mieszamy aż jajka zetną się i nie będą płynne. Wykładamy jajecznicę na połowę talerza, na drugą wykładamy warzywa. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Chleb tostowy wkładamy do tostera.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia8585 11.10.2012 10:49
na śniadanko jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak