Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z kiełbasą, cebulą i wegetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
kiełbasa 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z kiełbasą, cebulą i wegetą

Cebulę obrać przekroić na pół i pokroić. Kiełbasę (ulubioną) pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, wrzucić pokrojoną kiełbase i podsmażyc. Po chwili dodać cebulę lekko zeszklic odrobine posolić. Następnie do miseczki wbić jajka, roztrzepać je a następnie wlać na patelnie, mieszając od czasu do czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirecka12 10.02.2014 17:48
ja daje 1 długą zależy jakie się ma , a jajka jak kto lubi ja robię raz tak raz tak, nie trzymam się sztywno przepisu ;-)
SmacznaPyza 30.01.2014 22:03
2 szt. kiełbasy czy 2 całe laski długie ? jajka jak widać niekoniecznie roztrzepane...
Róża1 30.01.2014 21:38
przepyszna !!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak