Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kaniami

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Jak przygotować kremową jajecznicę z kaniami? Poznaj sprawdzony przepis na ten posiłek. 

Składniki:

czubajka kania 2-3 duże kapelusze
cebula 1 sztuka
jajko 3 sztuki
masło 82%

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kaniami

Jajecznica z kani to prosty pomysł na śniadanie. Koniecznie dodajcie także cebulkę i dużą ilość masła do smażenia. Wtedy przygotowana jajecznica będzie kremowa a jej leśny aromat rozniesie się po całym domu.

Warto pamiętać, aby kanie czyścić pod zimną wodę. W ten sposób nie naruszymy jej delikatnej struktury. 

Gotową jajecznicę z kani warto posypać zielonym dodatkiem, np. pokrojoną natką pietruszki.

Oczyszczone kanie i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i dobrze zrumienić. Jajka wbić na miskę i roztrzepać widelcem. Gdy kanie z cebulką dobrze sie zarumienią, wlać jajka, doprawić do smaku solą ziołową. Smażyć wedle uznania w zależności jaką jajecznice lubimy, bardziej czy mniej ściętą.

Nadmiar kani zamarynuj. Wtedy zimą będziecie także mogli zajadać się tymi pysznymi grzybami. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 19.10.2013 14:45
Musi być przepyszna taką jajecznica.
ONY_za_kare 19.10.2013 13:16
świetne śniadanko!!
Alex_M 19.10.2013 13:11
pyszności! :)
Łucja 19.10.2013 10:50
na niedzielne śniadanie - doskonała!
Stenka 19.10.2013 08:41
tak nie robiłam
Kasnaj 18.10.2013 20:53
dawno nie jadłam super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak