Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kanią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 1 kapelusz
jajko 5 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kanią

Kani odcinamy nóżkę, czyścimy i usuwamy łuski z wierzchu kapelusza. Myjemy i kroimy na małe kawałki. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła, wsypujemy cebulkę i pokrojoną kanię. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy kilka minut na wolnym ogniu, aż ładnie się podsmaży. Wbijamy jajka, mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy, w razie potrzeby doprawiając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.10.2014 14:47
super jajeczniczka
Kejti 27.10.2014 00:41
Musi być pyszna :-)
Futka 24.10.2014 13:08
Przepyszna jajecznica z nutką leśną :)
Wacław 21.10.2014 16:36
poprosze o porcyjke ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak