Jajecznica z kalarepką

Jajecznica z kalarepką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    1/2 dużej sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • masło klarowane

    do smażenia
  • jajka

    6 sztuk
  • mleko

    6 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    1/3 pęczka
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na klarowanym maśle. Do cebuli dodać tartą kalarepkę, chwilę ją podsmażać. Kalarepkę podlać niewielką ilością wody, dusić do miękkości. Jajka wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do nich posiekany szczypior, mleko, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Jajka wylać na patelnię z kalarepką, dodać masło. Smażyć, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat