Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kalarepką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1/2 dużej sztuki
cebula 1/2 sztuki
masło klarowane do smażenia
jajko 6 sztuk
mleko 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1/3 pęczka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kalarepką

Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na klarowanym maśle. Do cebuli dodać tartą kalarepkę, chwilę ją podsmażać. Kalarepkę podlać niewielką ilością wody, dusić do miękkości. Jajka wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do nich posiekany szczypior, mleko, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Jajka wylać na patelnię z kalarepką, dodać masło. Smażyć, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak