Jajecznica z jarmużem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • wędlina

    10 dag
  • jajko

    4 sztuki
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • olej do smażenia

  • jarmuż

    200 liście
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (świeżo mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajecznica z jarmużem foto
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Między czasie z jarmużu usuwany grube części łodyg, a pozostałe liście kroimy na mniejsze części. Tak przygotowany dodajemy do cebuli. Razem smażymy aż liście zmiękną. Doprawiamy je do smaku.
Krok 2 - Jajecznica z jarmużem foto
Szynkę kroimy w kostkę i dokładamy jarmużu. Chwilkę razem smażymy.
Krok 3 - Jajecznica z jarmużem foto
Jajka wybijamy np. do kubka , czy szklanki. Tak przygotowanymi zalewamy całość. Smażymy do momentu ścięcia się jajek. W trakcie delikatnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Krok 4 - Jajecznica z jarmużem foto
Jajecznica to chyba najszybszy posiłek. Gdy mamy nieco więcej czasu możemy przygotować ją z dodatkami. Polecam wersję z jarmużem:).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 26.01.2014 19:40
Zrobię tak.
Christopher 06.12.2013 17:41
Ciekawa odmiana jajecznicy.Swoją drogą jarmuż jest niedoceniony,może prezentowany przepis coś zmieni.
Olga_SK 06.12.2013 13:33
Wow! Wygląda mega apetycznie :)
Adamorek 06.12.2013 13:10
bardzo ciekawy dodatek
Mniam 06.12.2013 10:05
Chętnie bym spróbowała takiej jajecznicy.
brioszka 06.12.2013 08:48
super pomysł!
Edith85 06.12.2013 08:36
na pewno smaczne, choć wstyd się przyznać ale ja nigdy nie jadłam jarmużu
Konczi 06.12.2013 07:40
wygląda pięknie !
babajaga1969 06.12.2013 02:33
pożywana ta jajecznica
marcia7 06.12.2013 00:56
ciekaw odmiana na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat